Szél Bernadett bejelentette, hogy itt a vége, az LMP már tárgyalni sem akar a koordinációról

Mostantól világos, hogy csak a maximális állami támogatásra hajtanak.

A vasárnapi ellenzéki tárgyalás és a hétfői jobbikos találkozó után az LMP elnökségi ülést tartott, majd kedden sajtótájékoztatót tartottak a Képviselői Irodaház előtt.

Itt Szél Bernadett társelnök bejelentette, hogy az LMP nem kezdeményez további tárgyalásokat az ellenzéki koordinációról, az ajtó bezárult.

Szél ugyanakkor próbálta a többiekre hárítani a felelősséget a koordináció elmaradása miatt. (Miközben teljesen világos, hogy mandátumok tucatjai úszhatnak el rajta, ha az LMP nem hajlandó kölcsönös visszalépésekre az MSZP-DK szövetséggel. 2014-ben 11 képviselői hely került a Fideszhez kizárólag emiatt – a szerk.)

Az LMP a továbbiakban kezdeményező szereppel nem fog élni, de mindent meg fognak tenni azért, hogy a lehető legtöbben elmenjenek szavazni – állította Szél.

Eközben Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy elfogadja Vágó Gábor bocsánatkérését a részegségről szóló becsületsértése miatt, eláll a pertől, és a tárgyalások mihamarabbi folytatását kérte az LMP-től.

Frissítés: A sajtótájékoztatóval nagyjából egyidőben egy LMP-s képviselő, Kassai Dániel (Budapest, pestszentlőrinci körzet) szembe ment Szél Bernadett parancsával, és bejelentette, hogy visszalép az esélyes Kunhalmi Ágnes javára.

 

Valódi Hírek