Kéri László: Teljesen szétesett a Fidesz kommunikációja Hódmezővásárhely óta

Az ismert politológus a Zsúrpubinak nyilatkozott, ebből idézzük a legerősebb tételeket.

„Az elmúlt három hétben – nagyjából a vásárhelyi fiaskó óta – szétesett a Fidesz vezérkarának korábban mintaszerűen és egységesen működtetett kommunikációs hadiüzeme.

Egyfelől szembetűnő a felkészületlenség, hiszen egyik esetben sem voltak képesek még a saját táboruk számára elfogadható magyarázatokkal sem előállni. Másfelől viszont elemi erővel derül ki az évek óta folytatott dupla vagy semmi játéknak, a „soros/migráns” kampánynak a véges mivolta.

Másfél éven át hitték és hirdették, hogy ez a felfokozott és abszurditásokkal felépített országvédelmi hisztéria alkalmas lehet minden egyéb probléma és gond elfedésére.

Úgy tűnik, a vezérkar mindezt felfogta, de nem tud mit kezdeni a felismeréssel, mert talán nem volt másféle forgatókönyvük. Vagy, ha volt is, akkor ez eddig olyan bárgyúságokban és csenevész ötletekben merült ki, amelyeket korábban már bevetettek, és akkor sem hoztak áttörést.

Ezekből most nem látszik összeállni az az elhárító erő, amely képes lenne elleplezni a hatalmi központban uralkodó káosz nyilvánvaló jeleit.

Alig egy hónap maradt hátra. Ilyen érzékeny időben még a néhány napos mulasztások, hibák, tévedések is meg szokták bosszulni magukat.

Az utolsó hetekben szokott a politikai kérdések iránt sokkal komolyabban érdeklődni az a milliós nagyságrendű réteg, amelynek tagjait éveken át kevésbé foglalkoztatják a közéleti kérdések. Ez a számottevő réteg szinte minden áldott nap egy szétesett, menekülő, zavarban levő kormányzati elitet láthat mostanában.

S a másik oldalon egy számon kérő, kritizáló, választ váró ellenzéket, igaz, tucatnyi alakzatban. Azt azonban ez a mostanság ébredő milliós réteg is világosan érzékelheti, hogy az ellenzéki kérdésekre semmiféle elfogadható válasz nincs, csak a megszokott imamalom pörgetése, de azt meg már ők is kívülről fújják régóta. A többség legfrissebb és legtartósabb élménye a KÁOSZ”

(A teljes interjút itt találod.)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek