Bruck András: Ez az istentelen szarvasgyilkos Magyarország leghaszontalanabb embere

Egy jól irányzott lövés.

Még tisztességes, nem teljesen haszontalan emberek is vadásznak.

Például Theodore Roosevelt amerikai elnök szenvedélyes vadász volt. Vagy Churchill, aki aztán végképp nem volt haszontalan: ő a rókák és rinocéroszok mészárlása mellett bátran nekiment egy egész ember- és népvadász hadseregnek is.

Én azért őket se értem. Ha lemezteleníted a dolgot, megfosztod az ilyen-olyan észérvektől, például, hogy népgazdasági haszon, vagy túlszaporodás, akkor a vadászatból nem igen marad más, mint a nyers erőszak, a kendőzetlen brutalitás.

Na, ebben nagymester Magyarország nyilvánvalóan leghaszontalanabb embere, Semjén Zsolt.

Nekünk, adófizetőknek pedig rengeteg pénzünkbe kerülnek az ő most nyilvánossá vált svédországi vadásztúrái, helikopterestől, bérelt szállodástól, még akkor is, ha netán Semjénnek ehhez nem jár külön állami forrás.

Ami egyáltalán nem biztos. A jelenlegi hazai viszonyok között megeshet, hogy a miniszterelnök fiókjában van egy notesz és benne rubrikák azokról a magánkiadásokról, amelyeket az övéivel meglehetősen nagyvonalú kormány magára vállal.

Mondjuk, ilyenek:

Lázár / földek, kastély
Habony / lakás mamának, göncök, Gucci, Bentley??
Rogán / Pasapark, letelepedési kötvény, Cecília!!
Semjén / vadászat (őzek, kacsák) vadászház, kápé

De ha Semjén netán a saját fizetéséből állja is a szarvasgyilkosságait, az is a mi kárunk, mert ezen kívül az égvilágon semmit nem csinál. Ez az istentelen, semmihez nem értő, plagizált disszertációt beadó naplopó kizárólag azért ücsörög a parlamentben, hogy a kormány „vallásos vonalát” prezentálja.

Az viszont tagadhatatlan, hogy irgalom van benne. Íme egy vadászati blognak adott tavalyi interjúja:

„Ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak, vagy elüssön egy autó, és az árok szélén még napokig kínlódjak.”

Egyszer azért vége lesz ennek az egésznek, s vele az ilyen haszontalan figurák tobzódásának, közpénz-fosztogatásának. Attól kezdve talán az ex miniszterelnök-helyettes is csak egérre vadászik majd vadászháza pincéjében. Ha megtarthatja egyáltalán.

De egy igazán emelkedett, példamutató ítélet az volna, ha Semjén Zsoltot, mint az Orbán-rendszer által elkövetett bűnök társtettesét, arra kötelezné a bíróság, hogy három évig egy kutyamenhelyen dolgozzon, közmunkásként, közmunkás fizetéssel.

És ha tényleg jó ember, akkor majd megszeretik a kutyák.

Bruck András (Facebook)

Valódi Hírek