„Elment az eszed, vagy tisztességtelen lettél!” – Kemény üzenetet küldtek a Fideszt segítő Bokros Lajosnak

Bodnár Zoltán szerint „személyes sértettségből fakadó kicsinyes bosszú”, „megbocsáthatatlan erkölcsi gyengeség”, amit Bokros művel.

Tegnap derült ki: a Bokros Lajos vezette, nulla százalékos Modern Magyarország Mozgalom 31 körzetben ráindítja az embereit az ellenzék közös jelöltjeire, méghozzá zömmel ott, ahol a baloldali jelölteknek jó esélyük lenne nyerni a fideszessel szemben. (Erről bővebben itt írtunk.)

Bokros Lajos húzását egyöntetű felháborodás és elutasítás övezi az ellenzéki oldalon.

Bodnár Zoltán bankszakember, korábbi liberális politikus azt írja a közösségi oldalán:

Bodnár Zoltán

Bokros megpróbált politikai pártot építeni az elmúlt években, de ez a projekt nem jött össze, ennyit sikerült elérnie. Az ő és a Moma sorsa ugyanaz mint Fodor Gáboré és a MLP-é. Megpróbálták, de nem megy nekik.

A választási rendszer adta lehetőség, a költségvetési támogatás igénybevétele egy utolsó nagy próbálkozáshoz talán még megérthető.

Nincs azonban semmilyen elfogadható magyarázat arra, hogy Bokrosék olyan egyéni választókerületekben is jelöltet állítanak, köztük magát Bokros Lajost is, ahol 2014-ben más, nagyobb ellenzéki párt több-kevesebb biztonsággal győzött, s ahol minden valószínűsége megvan annak, hogy áprilisban is nyerjenek.

Nem más ez, mint személyes sértettségből fakadó kicsinyes bosszú, amely lenullázza, hiteltelenné teszi mindazt, amit Bokros az elmúlt években az orbán-rendszer megdöntéséért tett.

Megbocsáthatatlan erkölcsi gyengeség.

Bodnár Zoltán egy mai, újabb posztjában ennyit tett még hozzá az ügyhöz:

„Lajos, ez egyre rosszabb.

Ha komolyan gondolod amit mondasz, akkor elment a józan eszed.

Ha magad is tudod, hogy – finoman szólva – mellébeszélsz, akkor meg tisztességtelen lettél.”

Somogyi Zoltán

Somogyi Zoltán konzervatív-liberális politológus (Bokros korábbi társa az MDF-ben) így kommentálta az esetet a Facebookon:

„Kedves Lajos! Ezt most nem értem. Azt igen, hogy a pártnak el kell indulnia a választásokon. De miért így? Ennek nincsen semmi értelme a sértettségen túl.”

Földes Péter

Földes Péter publicista, a Független Hírügynökség munkatársa nyílt levelet intézett Bokroshoz, ebben az áll:

„Külső segítség lettél, Lajos.

Amennyiben te is itt indulsz, a következő végeredmény várható ebben a választókörzetben. Bajkai István lesz az első, Oláh Lajos a második, a jobbikos jelölt a harmadik, te pedig a negyedik.

Ha az LMP is külön indul, akkor ötödik leszel, Lajos.

A sértettség beszél belőled, amikor úgy döntöttél, hogy 32 helyen romba döntöd az ellenzék amúgy sem vaskos esélyeit.

Lelked rajta, te tudod, hogy miért teszed.

Szerintem azért, mert nem vettek be az MSZP-DK együttműködésbe. Vagy, nem úgy vettek volna be, ahogyan te szeretnéd, és ezen megsértődtél.

Nekem is rosszul esik, ha kihagynak valamiből. De én magánember vagyok, az én esetleges sértettségem magánsértődés. A te sértődésednek más a tétje. Ezen múlhat például, hogy lesz-e kétharmada a Fidesznek, vagy az, hogy tud-e nyerni egyáltalán.”

A Nyugati Fény elérte Pusztai Erzsébetet, a MoMa korábbi elnökségi tagját, aki néhány hete lépett ki a pártból.

Pusztai lapunknak elmondta: károsnak tartja és ellenzi, hogy korábbi pártja ráindítja az embereit az esélyes ellenzéki jelöltekre, és megerősítette: a MoMa-ból való kilépésének egyik oka pontosan a párt külön utas indulása volt.

Hozzátette: ő maga régóta hangsúlyozza a teljes körű összefogás fontosságát. Pusztai Erzsébet az utolsó percig reméli, hogy Bokrosék jobb belátásra térnek, és kompromisszumot kötnek a nagyobb pártokkal.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek