Gyorshír: A Parlament elé vonulnak a diákok, mert Orbánék válaszra sem méltatták a követeléseiket

Letelt a határidő, még nagyobb tüntetés jön.

Mivel a diákok sem az Emberi Erőforrások Minisztériumától nem kaptak választ a 12+1 pontban megfogalmazott követeléseikre, és Orbán Viktor sem reagált, amikor vitára hívták, ezért február 23-ára még nagyobb tüntetést szerveznek a Parlament elé, hogy nyomatékosítsák: KOMOLYAN GONDOLJÁK.

A Diákparlament legfrissebb közleményében ez áll:

„Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára

az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak.

Például a tehetséges, de nehéz anyagi helyzetű diákok esélyegyenlőségét, a diákok és tanárok szólásszabadságát, vagy esetleg a diákok felelős állampolgárságra való nevelését?

Sajnáljuk, hogy a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének. Véleményünk szerint az oktatás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, amely évtizedekre előre alapozza meg Magyarország jövőjét.

fotó: 24.hu

Éppen ezért mi, a január 19-i diáktüntetés szervezői úgy határoztunk, hogy most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk.

Mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseinket, ezért nekünk, magyar embereknek kell közösen rendszert váltanunk az oktatásban.”

A diákok február 23-án, pénteken 17:30-tól a Deák Ferenc térről indulva vonulnak a Parlament elé. Várnak mindenkit, aki szimpatizál velük, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Add tovább, hogy mindenkihez eljusson!

Valódi Hírek