A diáktüntetők kemény üzenetet küldtek Orbán Viktornak, a „fiatal demokratának” (+videó!)

Öntudatra ébredt az ifjúság: a diákok egyre szervezettebben és hangosabban fogalmazzák meg követeléseiket.

Beszámoltunk róla: a diákok január 19-én tüntetést tartottak a Parlament előtt egy minőségibb, modernebb, diákközpontúbb oktatásért. A legnagyobb tapsot az a felszólaló kapta, aki azt mondta:

a diákokat nem hitellel és röghöz kötéssel kell Magyarországon tartani, hanem valódi lehetőségekkel.

Jelenleg egyre romlanak a PISA-eredmények, egyre több gyerek hullik ki az iskolarendszerből, a diákokat erőszakkal terelik a lebutított szakképzésbe.

A januári diáktüntetések szervezői nyilvános vitára hívták ki Orbán Viktort, aki megfutamodott a fiatalok elől: Lázár Jánoson keresztül azt üzente: „nem tárgyaltak erről a nagy lehetőségről”.

Hétfőn reggel a Független Diákparlament egyik vezetője volt az ATV vendége. Gyetvai Viktor azt üzente Orbánnak:

„ha a miniszterelnök visszaemlékszik fiatalkori önmagára, és ha számára tényleg fontos, hogy Magyarország jövője biztosítva legyen, és maga mondta azt, hogy az oktatás egy stratégiai terület, akkor befektet az oktatásba.”

Gyetvai elmondta: nem kevesebb órát akarnak, hanem racionálisabb oktatást. Fölösleges lexikális információk helyett készségeket szeretnének tanulni, amelyeknek hasznát veszik a való életben is.

A Diákparlament koordinátora megerősítette: ha Orbán megfutamodik a nyilvános vita elől, február 23-ára még nagyobb tüntetést szerveznek.

.

Azt üzente: ha a kormányzat semmibe veszi a diákok követeléseit, akkor „szintet lépnek” és

a teljes társadalmat, a magyar embereket fogják bevonni,

hogy valami értelmes változás történjen ebben az országban, és ne kelljen külföldre menniük a fiataloknak.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2018/02/04/magyartanara-frappansan-kiallt-a-diak-mellett-akit-az-echotv-s-gyoker-musorvezeto-elo-adasban-megalazott-video

Valódi Hírek