„A Fidesz egy feslett erkölcsű bűnszövetkezet, nincs velük alku!” – Évet értékelt Gyurcsány (+videó)

A DK elnöke szombaton kora délután tartotta a 14. évértékelőjét. Gyurcsány Ferenc szerint ők az egyetlen ellenzéki párt, amely nem kötött tisztességtelen alkut a Fidesszel.

Egy tisztességes ellenzéki párt programját három szóban úgy lehet összefoglalni: Nincs alku Orbánnal! – kezde Gyurcsány.

Nincs alku Orbánnal, mert a kormány beteggé tette az országot, porrá zúzta erkölcseit. Itt a becsületest baleknak nézik, a lopást pedig törvénynek, háborúznak Brüsszellel, miközben diktatúrákhoz dörgölőznek.

„Feslett erkölcsű bűnszövetkezet a kormány!” – hangsúlyozta.

Gyurcsány szerint

„ha van ellenzéki párt Magyarországon, amelyik soha nem kötött tisztességtelen alkut Orbán rendszerével, az a DK.”

Gyurcsány úgy látja: az LMP éveken keresztül eljátszotta, hogy lehet középen állni demokrácia és diktatúra között, a választás közeledtével pedig elfogadhatatlan alkut kötöttek.

Az sincs rendben, hogy az MSZP-hez köthető pártsajtót ilyen-olyan módon a Fidesz finanszírozza. „Aki a Fidesz tányérjából eszik, az a Fidesszel válik egyenlővé.” – hangsúlyozta.

A kormány több ezer embert fogadott be, miközben folyik a menekültellenes kampány – hívta fel a figyelmet a DK elnöke.

„Nem dolgom védeni a Sorost, de itt egy istenverte manipuláció hazugságával állunk szemben.”

Gyurcsány minden eddiginél erősebben nekiment az állammal összefonódó egyháznak is. A zaklatási botrányok kapcsán azt mondta: független bizottságot hoznak létre az egyházi köröket érintő pedofília kivizsgálására.

Hangsúlyozta: egy vatikáni jelentés szerint a papok 6 százaléka érintett, tehát itthon 100-120 papról és több ezer gyerekről lehet szó. Ennek ellenére csak 5-6 ügy került napvilágra, a kormány pedig semmit nem tett.

Itt a videó, a jobb alsó sarokban kell hangot adni rá:


.

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek