Gyorshír: Kilépett az Együttből Komáromi Zoltán, a párt egészségpolitikusa

Komáromi Zoltán a párt mai küldöttgyűlése után döntött a kilépéséről.

Az Együtt egészségpolitikusa bírálta a pártja különutas szövetségi politikáját, illetve azzal sem értett egyet, ahogy a párt vezetői a nyilvánosság előtt a lehetséges szövetségesekről beszélnek.

Komáromi Zoltán a Sztárklikknek elmondta: a szombati küldöttgyűlést követően felolvasta nyilatkozatát, amelyben közölte a pártból való kilépését és annak indokait.

A szakpolitikus korábban több belső fórumon is jelezte már, hogy elhibázottnak tartja a Juhász Péterék által követett stratégiát.

Komáromi nem lép be másik pártba. A Sztárklikknek azt mondta: az Együttből való kilépését követően, szaktudásával függetlenként továbbra is segíteni kívánja a demokratikus ellenzéki pártok munkáját.

Komáromi Zoltán

Komáromi a zoom.hu-nak is nyilatkozott:

„Jelenleg az Együtt túlélését sem látom. Egyedül maradtunk, és a többi párttal sem jó a viszonyunk, ezzel én nem tudok azonosulni.

Azzal sem értek egyet, hogy egy egyszázalékos párt miniszterelnök-jelöltet állítson, de még több más apró dolog is összejött, ami miatt így döntöttem” – mondta.

Komáromi hozzátette: az egészségügyi programot, amin eddig dolgozott, valamennyi párt elfogadta, az Együtt mégsem kezeli prioritásként, pedig azt most lehetne megvalósítani, később az egészségügy ilyen mértékű átalakítása miatt már nem lesz rá esély.

 

Valódi Hírek