Szívszorító üzenetek: Akadálymentes karácsonyt kérnek Tarlóstól

Hátha sikerül Tarlós Istvánnak is eljuttatni ezeket a képeket.

„Bár a közelmúltban hozzánk hasonlóan több civil szervezet tett lépéseket azért, hogy a teljes metróvonal akadálymentesítése megtörténjen, a jelenlegi tervek szerint ez 8 állomáson nem fog megvalósulni”

– hívja fel a figyelmet az Önállóan lakni – Közösségben élni nevű csoport.

A szervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy egy 137,5 milliárd Ft összértékű beruházás során képtelenek figyelembe venni a a kerekesszékesek, a nehezen mozgó idős emberek, vagy éppen a babakocsival közlekedők érdekeit.

Az Önállóan lakni csoport kerekesszékes emberekről készített fotósorozatot, hogy felhívják a figyelmet a problémára.

„Karácsony közeledtével megszaporodnak az ünnepi jókívánságok és a csoportos találkozók, gyakorlatilag az ünnepekig szintek kétnaponta megyek ilyen helyekre (pl. Pető-karácsony, SM-karácsony, a saját csoportunk karácsonya, gyülekezeti karácsony, a családi karácsonyról nem is beszélve).

Én még régi nevelést kaptam, üres kézzel nem megyek sehova, és egy finom süti mindenhol örömteli fogadtatást kap. Az ilyen alkalmakra mindig szoktam sütni valamit, az utóbbi években azonban mindig fejtörést okoz, hogy sokan tartanak különféle diétákat és vajon ők hogyan fognak enni az én süteményemből.

Van aki gluténmentes, cukormentes, laktózmentes süteményt tud csak enni.

Nekem pusztán csak annyi kívánságom van, és ezt kívánom mindenkinek, AKADÁLYMENTES karácsonyt!”

„Nagyon szeretném, ha Budapesten a közlekedés akadálymentes lenne.

Kerekesszékesként minden járművet ugyanúgy tudnánk használni, mint az ép embertársaink és nem kéne órákat várni, hogy fel vegyen valami akadálymentes jármű és végre nem késnénk el sehonnan! „

További fotók és üzenetek elérhetők az Önállóan lakni – Közösségben élni csoport oldalán.

(címlapkép: Vörös Anna, Facebook/Önállóan lakni – közösségben élni)

Valódi Hírek