„Orbán egy inkompetens, primitív ember” – Nagyon durva dolgokat mondott Trump kampányembere a miniszterelnökről

Radványi K. Miklós nem spórolt az Orbánt minősítő jelzők használatával.

A Frontiers of Freedom (A szabadság határai) nevű amerikai szervezet külügyekért felelős alelnöke kemény szavakkal illette Orbán Viktort, például:

Politikai prostituált, megalomán, narcisztikus.

Radványi K. Miklós levélben bírálta a miniszterelnököt. A Hír TV-nek nyilatkozva azt mondta, Orbán Viktor árt Magyarországnak.

„Úgy éreztem a nyílt levéllel kapcsolatban, mielőtt megírtam volna, hogy Magyarországon betelt a pohár. Ami ott folyik, az nemcsak az országnak, de az Európai Uniónak, a NATO-nak és ezzel az Egyesült Államoknak is hatalmas károkat okoz. Orbán egy inkompetens, primitív ember, aki ugyanilyen emberekkel van körülvéve.”

A külügyi szakértő szerint Orbán Viktor az EU „politikai prostituáltja”. A magyar gazdaság az uniós támogatásnak köszönhetően maradt talpon, a miniszterelnök mégis naponta nekimegy Brüsszelnek.

Közben az orosz és a török elnökkel barátkozik, hogy igazolja „a hazai diktatórikus rendszer jogosultságát”.

Radványi elmondása szerint aggódik az országért, mert a kormány folyamatosan szembemegy a NATO, az EU és a magyar nemzet alapérdekeivel is.

A szekértő szerint, miközben a magyar nép igazi demokráciát és gazdasági szabadságot akar, Orbán Európa politikai, társadalmi és erkölcsi ideáljai helyett „illiberális demokráciát” hirdet, noha nem ilyen eszmékért, értékekért választották meg.

Radványi az amerikai elnök, Donald Trump kampányembereként és Orrin Hatch szenátor külügyi tanácsadójaként is dolgozott.

Valódi Hírek