„Ez a jogállam megcsúfolása!” – Dobrev Klára nyilvánosságra hozta a kihallgatási jegyzőkönyvet

Ócska hecckampányt folytat a rezsim a politikai ellenfeleivel szemben.

Ígéretéhez híven Dobrev Klára szombaton nyilvánosságra hozta pénteki kihallgatásának jegyzőkönyvét, melyet a Facebookon tett közzé.

Gyurcsány Ferenc feleségét a NAV dél-alföldi bűnügyi igazgatósága hallgatta ki a „Czeglédy-üggyel” kapcsolatban.

A fideszes propagandamédia már napokkal korábban, november 11-én tényként állította, hogy az ügyészség kihallgatja majd Dobrev Klárát „a Czeglédy–Gyurcsány-botrány ügyében”.

Dobrev Klárát azért hallgatták ki, mert cége háromszor is pénzt kölcsönözött Czeglédy Csaba egyik cégének.

fotó: Szalmás Péter / Népszava

A szombaton nyilvánosságra hozott kihallgatási jegyzőkönyv szerint a nyomozó kérte Dobrev Klárát, hogy nyilatkozzon az Altus Portfólió Kft. és Humán Operátor Zrt. közötti kölcsönszerződések tartalmáról.

Dobrev a válaszadás előtt kérte rögzíteni a jegyzőkönyvbe, hogy

„magát az eljárást egy politikai motiváltságú eljárásnak tartja. Önmagában az, hogy a Fideszes többségű Országgyűlés határozatban dönt egy ember bűnösségéről, a jogállam megcsúfolása.

Az, hogy a eljáró hatóságok, a NAV, a felügyeletet gyakorló ügyészég az eljárás során folyamatosan szivárogtat a kormánypárti sajtónak, az baj, az, hogy az idézésről a kormánypárti sajtó hamarabb szerez tudomást, mint én magam, az nagy baj.

Az pedig, hogy ezek után sem a nyomozó hatóság, sem az ügyészség szolgálati titoksértés címen még csak vizsgálatot sem indít, az bűn”.

Dobrev Klára azt mondta: a hatóság rendelkezésére állnak a szerződések, levelezések, „gondolom a beszélgetések leiratai is”, ezért pontosan tudhatják, hogy a gyanúsítást képező alap ügyhöz „érdemi hozzászólni valója nem tud lenni”.

Szerinte csak azért hallgatják ki tanúként, „hogy a Fidesz kampányának megfelelően a kormánypárti sajtóban többször le lehessen írni, lehessen fényképet készíteni arról, hogy a kormány egyik legádázabb politikai ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségét büntetőüggyel hozzák összefüggésbe”.

(A teljes dokumentumot megtalálod Dobrev Klára Facebook-oldalán.)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek