Szívszorító: Egy falu vett végső búcsút Stadlertől, csak egyvalaki nem jött el a temetésére

Tömeg kísérte utolsó útjára az akasztói juhászból lett vállalkozót.

Szombat délelőtt szülőfalujában, Akasztón helyezték végső nyugalomra Stadler Józsefet, a rendszerváltás utáni Magyarország szimbolikus alakját.

Stadler 66 évesen hunyt el, és habár régóta betegséggel küzdött, halála mégis váratlanul következett be: november 8-án egy solti kocsmában épp öt részes könyvét dedikálta, amikor lefordult a székről.

Fotó: Ripost

Mint kiderült, a vállalkozó – már nem első alkalommal – agyvérzést szenvedett, a kórházban pedig kómába esett. Többé már nem is ébredt fel, így érte a halál november 21-én.

A temetésen óriási tömeg jelent meg, még a polgárőrséget is kivezényelték. Stadlert az ismerősök és barátok mellett az egész falu elkísérte utolsó útjára.

Fotó: Ripost

A zenét Lagzi Lajcsi szolgáltatta, aki elmondta: „sértésnek vette” volna, ha a gyászoló család ezért pénzt ajánlott volna neki.

A 11:30-kor kezdődő szertartáson csak egy valaki nem bukkant fel: az egykori juhász legkisebb fia, Milán, aki az információk szerint külföldön él. Nem tudni, hogy a hazajutás nehézségei miatt, netán más okból nem vett részt apja búcsúztatóján.

Stadler a kilencvenes években gyűjtött elképesztő méretű vagyont sikeres vállalkozásai révén, az is előfordult, hogy napi 30 millió forintot keresett. Utolsó napjaira azonban ebből semmi nem maradt, egy fillér nélkül halt meg.

(Forrás: Ripost)

Valódi Hírek