Mészáros Lőrinc mindenhez IS ért: Mostantól villamosenergiát is termel

Mészáros Lőrinc páratlan tehetség: nem csupán a gázszerelésben, de a turizmusban, a médiában is otthon van. Most ismét bővül a profilja.

A felcsúti polgármester újabb biznisszel bővíti céghálóját: nemrég Status Power Invest Kft. néven jegyzett be a cégbíróság egy villamosenergia-termelő céget, aminek a vezetője Mészáros Lőrinc fontos embere, Halmi Tamás.

A 24.hu cikke szerint Halmi több Mészáros-érdekeltségben visel tisztséget, például ügyvezetője a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, de igazgatósági tag az Opus Global Nyrt.-ben is.

Mészáros Lőrinc energizál (forrás: 444.hu/Botos Tamás)

A Status Energy Magántőkealapot a közelmúltban hozták létre 10 milliárd forinttal, és az MNB felügyelete csak 2 hete vette nyilvántartásba. Kezelője a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

Júliusban jelentették be, hogy a tőkealap-kezelőben Mészáros Lőrinc 75,33 százalékos, az akkor még Opimusként működő Opus Global pedig 24,67 százalékos tulajdonrészt szerez, majd a Status Capital létrehozott egy 6,5 milliárdos magántőkealapot, a Status MPE-t.

Ha elvesztetted a fonalat, semmi gond: Lölö cégbirodalmának feltárásához profi tényfeltáró újságírók kellenek. Oroszi Babett nemrég megrajzolta a nemzet gázszerelőjének teljes céghálózatát: szédítő lett a végeredmény.

A stróman egyébként nemrég szabályosan körbevásárolta Orbán rejtélyes hatvanpusztai birtokát is, erről itt olvashatsz bővebben.

Amikor pedig Oroszi Babett élőben szeretett volna kérdezni Mészárostól, az éktelen haragra gerjedt, szabályosan ugatott a riporterrel, az erről szóló videót itt találod.

 

Valódi Hírek