Elképesztő kamuhírrel hergeli az elmehunytakat a Fidesz ufóhívő „szakértője”

Georg Spöttle simán közzétett egy ordas kamuhírt, amin korábban a német szélsőjobb is lovagolt, pedig a posztnak a világon semmi köze nem volt a valósághoz.

A kormány egyik legtöbbet foglalkoztatott „bevándorlás- és biztonságpolitikai szakértője” ( muhaha 😀 ) épp olyan meggondolatlanul osztja a hülyeséget Facebookon, mint a német neonácik – derült ki november 14-én, amikor Spöttle az alábbi képet tette közzé:

A “migránssimogatás” már az adventi vásárokon is tetten érhető – üzeni Spöttle a plakáttal, ami egy német városkában tartott karácsonyi vásárt harangoz be.

Ami a hőzöngőknek szemet szúrt, hogy az ilyenkor szokásos Weihnachstsmarkt (“karácsonyi vásár”) helyett Lichtermarktként, azaz magyarul “fényvásárként” hivatkoznak a rendezvényre. Ennek pedig mi más lehetne az oka, mint a keresztény hagyományok tagadása és a migránsok előtti behódolás?

A plakátot a német idegengyűlölő AfD párt is szétszedte, és a neonácik is lelkesen osztották, nem zavartatva magukat a tényekkel:

  • A “fényvásárnak” már 2007 óta ez a neve, így semmi köze a bevándorláshoz. A név a díszkivilágításra utal.
  • A vásárt egy templom előtt tartják és angyalkának öltözött gyerekek nyitják meg, kereszténységtagadónak így a legkevésbé sem nevezhetjük.
  • A kislányról 2011-ben készült a kép, Németországban született német.
  • Ja, és a plakát sem idei, hanem 2012-ből való.

Mindennek Spöttle „szakértő úr” épp úgy lusta volt egy Google-kereséssel utánajárni, mint a neonácik – persze, lehet, hogy meg sem próbált, hiszen az ilyen kétbites propaganda addig működik, amíg nyomokban sem tartalmaz igazságot.

Georg Spöttle tavasszal azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nemes egyszerűséggel lehülyézte a hazájukért tüntető magyar ellenzékieket, erről bővebben itt írtunk.

Valódi Hírek