Elborít a szégyen: Borzalmasan kínos riport jött le Orbánról a német ZDF tévén

A német állami tévé vaskos anyagot hozott le Orbánról és a szélsőjobbos paradicsommá lett Magyarországról.

A ZDF-en közzétett anyagban bemutatják az Identitesz (szélsőjobbos szervezet) konferenciáját. Az eseményen részt vett két, nemzetközileg jól ismert szélsőjobboldali figura, a svéd Daniel Friberg és az amerikai Matt Forney.

A ZDF riportere felteszi a kérdést: Mit keresnek ők ott? És szerinte a választ Magyarország miniszterelnökénél, Orbán Viktornál kell keresni – írja a hvg.hu.

Az adás során bemutatják Orbán évértékelőjét is, ahol a miniszterelnök hahotázó közönsége előtt sorolja, hogy Magyarország várja a holland, német, olasz politikusokat és újságírókat, akik már nem ismernek rá saját hazájukra.

A riportban azt is megemlítik, hogy 2014 óta terjed a hír neonáci körökben, hogy Magyarországon mennyire kellemes számukra az élet. Friberg is ezért szimpatizálhat az országgal – ő egyébként hazájában, Svédországban büntetett előéletű. Uszításért és garázdaságért ítélték el, Magyarországról viszont vidáman terjesztheti gyűlöletkeltő könyveit.

Friberg teljes mértékben osztja Orbán Viktor gondolatait arról, hogy

„Kelet-Európa az egyetlen egészséges terület a kontinensen, ahol még nem pusztít a liberalizmus és a tömeges migráció.”

A svéd férfi nem mellesleg ott volt Charlottseville-ben is, ahol augusztus 12-én egy radikális fiatal autójával gázolt az ellentüntetők közé, megölt egy embert, megsebesített sokakat. Friberg jó kapcsolatot ápol Richard Spencerrel, akit magyar hatóságok pár éve még letartóztattak, amikor fajvédő konferenciát szervezett volna Budapestre.

Budapest utcáin szabadon menetelhetnek a nácik

A ZDF konklúziója szerint a szélsőjobboldaliak hálásak a miniszterelnöknek, hogy megtűri őket. A német tévé anyaga szerint az is bizonyítja, mennyire biztonságban érzik magukat a radikálisok Budapesten, hogy Friberg is szabadon engedte, hogy forgassanak róla.

Az eredeti, német nyelvű anyagot itt elérheted.

Valódi Hírek