Közös színpadra áll az ellenzék október 23-án

Együtt mutathat erőt az ellenzék az ’56-os forradalom évfordulóján.

A közös megmozdulások egyik hasonló példája a 2013. október 23-ai, amikor a Műegyetemnél összegyűlt tömeg Mesterházy beszéde alatt kezdett el hangosan összefogást követelni.

Végül az is lett a vége, bár kissé későn, 2014 januárjában jött el a pillanat – most valamivel előrébb tartanak az együttműködési tárgyalások.

A tüntetést Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom nevében rántotta össze, és csütörtökön kiküldött közleménye szerint a legtöbb párt már rábólintott a közös fellépésre.

„Nyolc ellenzéki párt – Demokratikus Koalíció, Együtt, Liberálisok, Lehet Más a Politika (egyeztetés alatt), Modern Magyarország Mozgalom, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért – és a civil szféra prominensei közös demonstráción követelik az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását.”

A Jobbik nem áll a közös színpadra, az LMP-vel pedig még folyik az egyeztetés. Az esemény október 23-án, 16.30-tól lesz a Kossuth téren. A cél, hogy az ott lévő pártok és civilek

„közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt.”

Valódi Hírek