Visszavág a Fidesznek a XV. kerület baloldali polgármestere

Hajdu László, a Demokratikus Koalíció XV. kerületi polgármestere leváltaná fideszes alpolgármesterét. Hajdut néhány hónapja próbálták meg először kifúrni helyéről.

Vonja vissza a képviselő-testület a fideszes alpolgármester, Pintér Gábor megbízatását már a hétfői ülésen – ezt javasolja Hajdu László, a XV. kerület polgármestere. Az előterjesztésben az áll: az alpolgármester már nem élvezi a bizalmát, ezért „minden feladatot, hatáskört teljes körűen megvonna tőle – írja a hvg.hu.

A kerületben az elmúlt időszakban tört ki a háború: több, mutyigyanús beruházás elgáncsolása miatt már nyíltan nekimentek Hajdunak, és javasolták a polgármester felfüggesztését.

Azóta jó néhány testületi ülésen vettek rész Hajdu László támogatói, akit végül nem sikerült kitúrni a polgármesteri székből. Kis szerencsével Hajdu azonban most fordíthat. Egykerületi forrás szerint Hajdu javaslatából erre lehet következtetni, főleg, hogy az egyik helyi képviselő, Merk Péter pár héttel ezelőtt kilépett a Fideszből és azóta már volt, hogy neki köszönhetően lett meg a kívánt többség egy ellenoldali javaslatnál. Más képviselők voksaira is számíthat Hajdu, így akár össze is jöhet a Pintér Gábor alpolgármester leváltásához szükséges 12 szavazat.

Javaslatában Hajdu kifejtette, hogy Pintér

„nemhogy nem segíti, hanem egyenesen gátolja nemcsak az ő munkáját, de a képviselő-testületét is, és ezzel veszélyezteti az egész kerület működőképességét”.

A Hajdu László elleni támadásokban kiemelt szerepe volt az MSZP-s Móricz Eszternek is, erről itt írtunk bővebben.

Valódi Hírek