Cenzúra a plakátkiállításon: Le kell ragasztani a fiatal Orbán fejét

Egy alkotással kevesebb látható vasárnap óta az idei ARC plakát kiállításon: a fiatal Orbán Viktort ugyanis nem lehet csak úgy mutogatni.

„Peták Dénes, Időhurok című, kiállított képét az általa felhasznált fotó szerzőjének kérésére, felszólítására és a szerzői jogról szóló törvény alapján holnap felül kell ragasszuk a Vigyázat, civilek! 17. ARC közérzeti kiállításon” – röviden így jelentette be Facebook oldalán a kiállításszervező az egyik pályamű eltávolítását.

Az ominózus képen a fiatal Orbán Viktort veszi őrizetbe két idős, rendőrruhás Orbán Viktor. Az alkotó, Peták Dénes a közismert, eredeti letartóztatási fotóra montírozta az évtizedekkel idősebb Orbán-portrékat. A jól érthetően a civiltörvény elleni állásfoglalást most felül kell ragasztani a montázshoz használt eredeti mű szerzői joga miatt.

A döntés egyébként abszolút vitatható, ám sem az ARC nonprofit kft.-nek, sem az átdolgozás készítőjének nem áll rendelkezésére kellő anyagi és egyéb forrás egy esetleges pereskedésre, ezért döntöttek a leragasztás mellett.

Valódi Hírek