Ételmérgezést okozott a cég, vidáman eteti tovább az óbudai gyerekeket

Hiába kapott tavaly áprilisban 258 gyerek ételmérgezést Óbudán, a Gyerekmenza Kft. kapja továbbra is a megbízást a fideszes önkormányzattól.

A megbetegedések után az önkormányzat részletes tájékoztatást kért, a hatóság pedig ellenőrzésbe kezdett, a Hungast érdekeltségébe tartozó cég ugyanis még további 14 konyhába szállított ételt. Pontosabban a mai napig szállít: az ügy után ugyanis minden maradt a régiben – írja a hvg.hu.

A céggel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy négy évvel ezelőtt a III. kerületi önkormányzat úgy hozta ki tárgyalásos tenderen győztesnek a Gyermekmenza Kft.-t, hogy az a pályázat előtt röviddel alakult, tehát saját referenciát sem tudott felmutatni. Ráadásul tíz évre szól a szerződése, miközben a másik pályázó, a Sodexo először csak egy évre szóló megbízást nyert el.

Az ételmérgezéses esetetet is olcsón megúszták: a céget mindössze 450 ezer forintos bírsággal sújtotta a hatóság, ez a maximálisan kiszabható 150 millió forint 3 ezreléke.

A Hungast csoport, amelynek a gyermekétkeztetési cég az érdekeltségébe tartozik, nem nagyon izgatja magát azon, hogy több, mint 250 gyereket betegítettek meg:

„A bíróság eljárásjogi szempontokra korlátozódó döntését tiszteletben tartjuk. A Gyermekmenza Kft. által nyújtott étkeztetési szolgáltatás biztonságos, a folyamatos szakhatósági ellenőrzések is ezt igazolják vissza”

mondta Páger Zsolt, a Hungast csoport üzletfejlesztési igazgatója.

Valódi Hírek