Jogerősen elítélték Kétfarkúékat, mert színesre festették a járda repedéseit

Végre fülön csípték az ország legnagyobb bűnözőit!

A Kétfarkú Kutya Párt aktivistái a matematikai négyszín-tétel alapján festették le a járdák repedéseit Szombathelyen, hogy felhívják a figyelmet a balesetveszélyre, illetve egy kis vidámságot csempésszenek a járókelők hétköznapjaiba.

A közterület-felügyelők azonban másképp gondolták: feljelentették az aktivistákat, mire első körben a Vas Megyei Kormányhivatal

köztisztasági szabálysértés

miatt figyelmeztetésben részesítette őket. A Kétfarkúsok azonban fellebbeztek a döntés ellen, így került az ügy a Szombathelyi Járásbíróságra, ahol ma tárgyalták azt.

fotó: nyugat.hu

A nyugat.hu beszámolója alapján a meghallgatáson elhangzott: az aktivisták korábban már elpanaszolták a város vezetőinek, hogy Szombathelyen több helyen is lekoptak az útburkolati jelek és balesetveszélyesek a járdák, de nem történt semmi. Ezután gondolták úgy, hogy festéssel hívják fel a közvélemény figyelmét.

A Szombathelyi Járásbíróság a meghallgatás után helyben hagyta a Kormányhivatal döntését, így jogerősen is köztisztasági szabálysértést követtek el az aktivisták.

A járdafestők a határozat értelmében írásbeli figyelmeztetést kapnak, valamint két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba is.

Valódi Hírek