„Eddig és ne tovább!” – Kemény katolikus felszólítást kapott a pápagyalázó Bayer Zsolt

Néhány napos késéssel, de reagált a katolikus egyház arra a vérfagyasztó gyalázkodásra, amit a Fidesz-alapító Orbán-haver előadott a miskolci televízióban a múlt héten (videó itt, ha esetleg lemaradtál).

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított hírportál, a Magyar Kurír főszerkesztője kemény közleményt adott ki.

Kuzmányi István azt írja:

„A közösségi oldalakon Ferenc pápát »szenilis öregemberező« kritikai hang megjelenésekor tavaly azt hittük, elértük a hazai közbeszéd mélypontját. Tévedtünk. (…) A pápát »argentin libsiző«, »genderben hívő marhának« tituláló és persze összeesküvés-elméleteken alapuló vélemény előtt mintha bénultan állnánk.

Abban a mocsárban, ahonnan az említett, gondolatnak nem nevezhető szavak felbugyognak, nem kíváncsiak az érvek mentén következetesen megfogalmazott véleményekre (…)

De akkor mit tehetünk? Ne várjunk felülről jövő »cáfolatokra«, hanem mindannyian lépjünk ki a közöny állapotából, és mondjuk ki: ne tovább! (…)

Felelősségünk adott. Ne engedjük, hogy a tollforgatók által patikamérlegen kimért gyűlöletcseppek a szívünkig érjenek, mert észre sem vesszük, s minket is megfertőznek.

– áll a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított portálon.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek