Privát luxusüdülőt csináltatott magának „Mészáros Lőrinc” a tóból, ami mindenkié volt

A felcsúti Aranyember nem is volna Aranyember, ha nem tobzódna a luxusban. Van „neki” örökpanorámás nyaralója Tihanyban, villája az Adrián – yachttal – , egy pompás vadászháza Alcsútdobozon, egy ugyancsak pazar palazzója szülőfalujában, Bicske határában pedig egy komplett tava, a hozzá való ranch-csel.

– írja a Magyar Narancs.

2014-ben került Mészáros Lőrinc egyik mezőgazdasági cégéhez, a Búzakalász 66 Kft.-hez egy Bicske melletti terület.

Mindez azután történt, hogy a felcsúti polgármester érdekeltsége felvásárolta az akkorra csődbe ment Oak Valley Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft. hatalmas, Bicske és Alcsútdoboz közötti ingatlanegyüttesét.

A helyszínre az áthallásos nevű Budapest Gate Golf & Country Club golfközpont, üdülőfalu és lakások építését tervezte a 2008-as gazdasági válságban elvérzett ingatlanfejlesztő, amelyet aztán felszámoltak.

Az eljárás során összesen 170 hektárnyi területet hirdettek meg 2012-ben 2,8 milliárd forintért,

Mészárosék két évvel később jutottak hozzá a hatalmas birtokhoz.

A Bicske határában húzódó ingatlanok egy része a földhivatali adatok szerint belterületnek számít. Itt található az a több mint 45 hektár, amelyet Mészáros Lőrinc tavaly teljes egészében kerítéssel zárt el, így az ott elhelyezkedő tavat is.

A Felcsút melletti kisvárosban Erőmű-tóként ismert vízfelület és környéke korábban hiába volt szintén magántulajdonban, a helyiek közül sokan jártak arra sétálni, biciklizni, és a korábbi tulajdonosok engedélyével hivatalosan működött ott egy horgászegyesület is.

Mészáros Lőrinc érkezésével azonban kiszorultak onnan a bicskeiek,

ahogy a horgászok is.

Mivel a birtok belterület, amikor Mészáros cége lett a 2014-ben a tulajdonos, elvileg telekadót is kellett fizetnie, de a felcsúti polgármester érkezése után nem sokkal a bicskei önkormányzat eltörölte a rendelkezést, így 2015. január elsejétől a

négyzetméterenkénti 50 forintnyi – hektáronként 500 ezer forint – adókötelezettség megszűnt.

A tóhoz vezető önkormányzati út elején, egy oszlopon térfigyelő kamera figyeli a mozgást, ezért az újságíróknak esélyük sem volt bejutni a területre. De a légifelvételek is önmagukért beszélnek.

 

Valódi Hírek