Az Orbán-csodáló értelmiség lelkén szárad, hogy a bűnből és romlottságból „vezetői erény” lett

” Gerő András történész beszélt reggel 9-10 között a Klubrádióban: Orbán sikerének egyik titka, hogy nem áll vele szemben alternatív kormányképes politika… továbbá, mivel a szavazóinak tetszik, amit csinál, nem is kell gyökeresen változtatnia, és a helyében ő (mármint Gerő) se változtatna…

Tehát két állítás két percen belül: nincs ütőképes ellenzék, és Orbán jól csinálja. Nem lehetséges, hogy többek között azért nincs ellenzék, mert például Gerőnek az a véleménye, hogy Orbán jól csinálja?

Gombolyítsuk ezt tovább.

Mi van a gödi speciális otthon vezetőjével, aki ágyhoz kötöztette a fogyatékos embereket? A maga szempontjából ő nem csinálta jól? Mozgásképtelenné tett ápoltak, kevesebb gond. Vajon mondaná-e róla Gerő, hogy a helyében ő is így tett volna?

Na és a lánytanítványait molesztáló edző? Ingyen szex, ő nem csinálja jól? Róla vajon mondaná-e Gerő, hogy a helyében ő is így tenne?

És az autókereskedő, aki az összetört kocsit kipofozza, és törésmentesként adja el? Hatalmas haszon, ő akkor miért nem csinálja jól? De vajon Gerő nem nevezné-e mindhárom esetet amorális, bűnözői tettnek?

Dehogynem, száz százalék, hogy annak nevezné.

Akkor viszont az miért csinálja jól, akinek éppen most, ezekben a napokban a CEU tönkretétele, a gimnáziumi felvételik rossz szándékú megnehezítése, a plakátpiac újabb, az ellenzék számára kedvezőtlen „átrendezése” a célja?

Továbbá züllött párttársai a parlamentben éppen ma szavaztak meg egy 2400 év alatt, vagyis soha meg nem térülő beruházást, a majd a korrupció kimeríthetetlen forrásaként szolgáló és elsősorban Kínának hasznot hozó Budapest-Belgrád vasútvonal építését!

Vajon egy vezető véleményformálónak ezek miért nem amorális, bűnözői cselekedetek? Miért mondja, hogy Orbán Viktor helyében ő is ezt tenné?

Irigyli? Fél tőle? Csodálja?

Persze nem ő egyedül, a hozzá hasonló vezető értelmiségiek többsége ugyanezt a nyelvet használja. Az, hogy ma nincs számottevő ellenállás, nem kis részben az ő lelkükön szárad. Hány nevet soroljak fel A-tól Z-ig, akiknek múlhatatlan érdemeik vannak abban, hogy a bűnből és romlottságból vezetői erény, a „helyében én is ezt tenném” lett?
Nem sorolom fel, épp elég baj, hogy sokkal rövidebb lenne a kimaradottak listája.”

Bruck András (Facebook)

Valódi Hírek