Thürmer: „A liberálisok provokálják a kormányt, vért akarnak látni”

A távoli rokonok szavazataiból élő, pillanatnyilag 0,00006 százalékos támogatottságú Munkáspárt vezetője ezt a Kodály köröndön mondta ma reggel, nagyjából száz elvtársa előtt.

A Retromajális című rendezvényen Thürmer más baromságok mellett kifejtette: a „magyar liberálisok és szocialista barátaik”, kiszolgálva „az amerikai és az európai nagytőkét amerikai támaszponttá változtatnák az országot”, és háborúba taszítanák hazánkat Oroszországgal.

„Vért akarnak a pesti utcán látni. Provokálják a kormányt”

– tette hozzá a társadalmi és politikai valóságból kilépett Thürmer, aki szerint a nevezett liberálisok azt akarják, hogy a rendőrség erőszakot alkalmazzon, és úgy istenigazából szétcsapjon közöttük.

Fotó: Berecz Valter

A pártelnök szerint háború nemcsak itt lesz, hanem szerte a világban.

Később megidézte a jó öreg Virág elvtársat is:

„A tőke uralma ingadozik világszerte. A tőke fél. A tőke megijedt. A tőke tudja, veszíthet. Tudja, hogy veszíthet, és nyerhetünk mi! A tőke ezért készül háborúra. Háborúra, hogy megakadályozza a sztrájkokat, a tüntetéseket, a tőke elleni harcot, a forradalmat.”

Majd közölte:

ő maga is háborút hirdet, igaz, nem az oroszok, hanem „a tőke, a szupergazdagok és a milliárdosok ellen”.

Nem lennénk most a tőke helyében.

A pártelnök kifejtette: a Munkáspárt egyszeri vagyonadót vetne ki a szupergazdagokra, hogy visszavegye, amit a tőkések “elraboltak tőlünk az elmúlt három évtizedben”.

A tervezett adókulcs pediglen legyen negyvenöt százalék.

A beszéd után a Városligetbe vonultak Thürmer hívei, a menet élén egy kisbuszból lelkesítő gondolatokat olvasott fel hangszórón egy asszony, például hogy „a milliomosok mindig elvették, amid van, és mindig el is fogják venni, ha hagyod”, közben olyan klasszikusok szóltak, mint az Amuri partizánok dala.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek