Hét év börtönt kapott Vizoviczki László

Hét évre ítélte Vizoviczki Lászlót vendéglátóipari tevékenységgel összefüggő költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék ma kihirdetett elsőfokú döntésével.

Az éjszaka császárát ezen felül 7 év közügyektől való eltiltásra és több mint 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.

Ez csak az egyik eljárás Vizoviczki ellen, folyik még egy másik per is Debrecenben, ahol az a vád, hogy magas rangú rendőri vezetőket vesztegetett meg. Ez az ügy viszont titkosított – írta a 24.hu.

fotó: MTI

„Én egész életemben egy jobb Magyarországért küzdöttem, szakmai hozzáértésemet pedig

az ország legmagasabb politikai, kulturális és sportvezetői is elismerték”

– mondta Vizoviczki a védőbeszédében.

A vád szerint Vizoviczki egy belvárosi éttermeket és a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyeket működtető cégcsoportban volt érdekelt, ahol a bevételeket 33 megvádolt társa segítségével eltitkolta az adóhatóság elől 2010 és 2012 között.

Módszerük lényege az volt, hogy a bevétel egy részét nem ütötték be a pénztárgépbe.

A diszkókirályról többször is cikkező 444 emlékeztet arra hogy a férfi fideszes kapcsolatokkal is jócskán rendelkezett. 2012-es letartóztatása után fokozatosan visszaférkőzött a hatalom bizalmába, több alkuajánlatot is tett, 2013-ban például minden valószínűség szerint

baloldali politikusokról adott át terhelő információkat az ügyészségnek.

Egyik levelében gyakorlatilag megfenyegette az ügyészséget, hogy ha nem engedik házi őrizetbe, fideszesekről is elkezd majd beszélni. Szavai szerint jobboldali politikusokról olyan súlyú információkat is tud, amik „az ország stabilitását veszélyeztetik”.

Valódi Hírek