Tüntetéscunami árasztja el ma Budapestet, a CEU ellen is felvonulnak

A mai demonstrációözönt a Kétfarkú Kutya Párt rendezvénye nyitja, a Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen elnevezésű esemény, amely délután 2-kor kezdődik.

Mint megírtuk, a Kétfarkúak így harangozták be a „kormánypárti” tüntetést:

„a menet az Oktogonról indul, és az ötágú kommunista csillag alakjában vonulunk majd, hogy ezzel is kifejezzük imádatunk az egyetlen igaz ország, Oroszország iránt.”

Fotó forrás: MKKP/Facebook

Egy órával később elindul a Séta a Tudományért c. esemény, amelynek szervezői ahhoz a több mint 400 helyszínhez csatlakoznak, ahol tudósok, tudománypártolók, tanárok és lelkes érdeklődők egy színes és pozitív hangvételű demonstrációt tartanak a tudomány melletti kiállás jegyében.

Az érdeklődőket a Corvinus Egyetem Fővám téri épülete elé várják, ahonnan a pesti felső rakparton át a Magyar Tudományos Akadémia elé vonulnak majd.

Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulásra ugyancsak háromkor gyülekeznek a résztvevők a Szabadság téren. Az egybegyűlők a kis utcákon át a pesti alsó rakparton, a Közraktár utcán, Petőfi hídon, az Irinyi József utcán és a Karinthy Frigyes úton keresztül eléri a Móricz Zsigmond körteret.

Innen a Bartók Béla úton, a Szent Gellért rakparton, Attila úton, a Váralagúton és a Lánchídon át a Széchenyi István térre érkeznek, majd a József Attila utca-Andrássy út-Hősök tere érintésével a Városligetben végződik a felvonulás. Részvételét 5 ezer fő jelezte Facebookon.

A CEU ellen is tüntetnek ma. A CEU-s vircsaft elleni demonstráció címet viselő megmozdulás szervezői „közkívánatra” ismét utcára vonulnak. A Szabadság téri tüntetésen is ott voltak,

és szóváltásba keveredtek Gulyás Mártonékkal.

Ők este 7-től órától Nyugati téren várják az érdeklődőket, a közösségi oldal szerint valamivel több mint 200 fő részvételével lehet számolni, olyanokéra, akik egyetértenek azzal, hogy

a retkes CEU-ra nincs szükség

és Magyarország és Budapest ismét a magyaroké legyen, nem úgy mint most.

(Propeller nyomán, Címlapkép: 24 hu)

Valódi Hírek