Fergeteges buli lett a hatalmas tüntetésből, fiatalok követelték, hogy Orbán mondjon le

Négy napon belül ez volt a harmadik nagy demonstráció, amelyet a CEU és az civil szerveztek védelmében,  az Orbán-kormány ellen tartottak. Hajnalig követelték a miniszterelnök távozását.

A Hősök terén tartott hatalmas tüntetés, a Hősök Vétója  végeztével több ezer ember a Fidesz Lendvay utcai székházához vonult, ahol nekifeszültek a rendőröknek. Ezután többen az Oktogonra, majd a Nyugati téren és a Deák téren át az Országház elé, a Kossuth térre vonultak.

Kép forrása: 444

Itt este fél tíz körül több ezer ember gyűlt össze tiltakozni a választási törvény ellen, amelyet a Fidesz alkotott és amely csak arra jó, hogy a kormánypártot hatalomban tartsa. A tömeg néhány óra múlva visszatért az Oktogonra, ahol hajnali fél ötig tartott a demonstráció, míg végül a tüntetők úgy döntöttek, hogy a reggeli forgalmat már  nem akadályozzák. Az Oktogonon

mindvégig a fesztiválhangulat uralkodott. Az „Orbán, takarodj!” mellett a kedvenc jelszó a „Táncolj, Viki, búcsúbuli” lett.

Bár a budapesti utcákon hatalmas tömeg tüntetett, agressziónak szinte semmi jele nem volt. Mint korábban, egyszer-kétszer most is elégették a Fidesz agyrémét, a nemzeti konzultáció „Állítsuk meg Brüsszelt!” felkiáltással írt levelét. A Lendvay utcánál a tüntetők nekifeszültek a rendőröknek, de verekedésig nem fajult az incidens, a Kossuth téren pedig megtörtént, hogy amikor néhány tüntető üres sörösdobozokat kezdett el hajítani az Országházat védő rendőrök sorfala felé, az első sorban lévő tüntetők szóltak nekik, hogy hagyják abba.

Kép forrása: 444

És még valami, ami intő jel az Orbán-kormány számára. Tegnap

fiatalok követelték, hogy legyen vége, elég volt Magyarország diktatúrává züllesztéséből.

Az esti és az éjjeli tüntetéseken az átlagéletkor alig volt 25 év.

Valódi Hírek