Elképesztő, hogyan alázza meg saját polgárait az erzsébetvárosi fideszes önkormányzat (+fotók)

A hosszú sort ábrázoló kép csalóka. Nem hajléktalanok állnak sorban meleg ételért: Erzsébetvárosi polgárokat láthatunk a fotón, amint az önkormányzat ajándékára várnak. (A sor eleje a csarnokban van.)

Fotók forrása: Földes Péter – Facebook

Nem segélyre, kolduskenyérre: ajándékra.

A másik képen látszik a tábla, bár nehezen olvasható. Az van ráírva:

Húsvéti ajándék, önkormányzat Erzsébetváros.

Erzsébetváros önkormányzata levélben és egy különkiadványban is értesítette a kerületi Erzsébetváros kártya-birtokosokat, hogy a húsvéti ünnepre tekintettel sonkával és ecetes tormával kedveskedik nekik. Több időpontot is megjelöltek a sonka és a torma kiosztására, lehetett választani.

Lehetett választani, hogy az illető akkor megy, amikor éppen az orra előtt elfogyott már a sonka és a torma. Vagy nem az orra előtt fogyott el, hanem már jóval korábban. Lehetett persze előrelátónak is lenni, vagyis, már órákkal korábban beállni a sorba, és akkor két eset lehetséges: vagy jutott az illetőnek sonka, vagy nem.

A két fotó ma, szerdán délben, néhány perccel 12 óra után készült. 12 és 18 óra között osztották (volna) a sonkát és a tormát, de délután fél 2-kor már elfogyott. (Csütörtökön még hoznak, 700 adagot.)

Nem lett volna ördöngösség kiszámolni, hogy hány Erzsébetváros kártya van forgalomban, és ha már meghirdették az ajándékozási akciónak nevezett megalázó procedúrát, akkor ehhez igazítani a mennyiséget.

Így ugyanis igen csak megalázóra sikeredett az akció, még az is, akinek órákat kellett várakoznia, úgy érezte, hogy valami kegyért várakoztatják. Azokról nem is beszélve, akiknek nem jutott, mert épp az orruk előtt fogyott el az önkormányzat ajándéka.

Lehet most azt mondani, hogy ne keressünk a kákán is csomót, inkább örülnünk kellene, amiért Erzsébetváros önkormányzata egyáltalán gondolt az ott élőkre. Megtehette volna, hogy egyáltalán nem oszt semmit, se sonkát, se tormát.

Megtehette volna, de akkor nem dicsekedhetne azzal, hogy lám, ők mennyire megbecsülik a kerületben élőket.

Jövőre, a választások előtt azért majd bizonyára jobban odafigyelnek a szervezésre: több lesz a sonka, és valószínűleg tormából is jut majd a választópolgároknak.

Földes Péter (Facebook)

Valódi Hírek