Retteghetnek a vidéki rádiók, a Fidesznek már semmi nem elég

Évtizedes múltú, piacvezető vidéki rádiók bukhatják el a frekvenciáikat, a helyüket pedig a semmiből előlépő, rádiózásban járatlan, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos strómancégei működtette csatornák vehetik át – derül ki a 444 cikkéből.

A portál szerint a vidéki rádiók világában attól tartanak, hogy a Fidesz még a 2018-as választások előtt bedarálná őket, hiszen a médiában ez az egyedüli terület, amelyen még nincs megkérdőjelezhetetlen kormányzati fölény.

Miután a Class FM-et nem sikerült kivenni Simicska Lajos kezéből, a terv most az, hogy a Vajna-féle strómancégekkel elnyeretik a vidéki frekvenciákat, az új, immár fideszes vidéki rádiók pedig szerződést kötnek a szintén Vajnához tartozó Rádió 1-gyel, hogy napi húsz órában az ő műsorát sugározzák.  Így a televízió és a lappiac után a Fidesznek a rádiózásban is meglehet az országos elérés.

Ennek a tervnek az első része már életbe is lépett,

a Médiatanács ugyanis elkezdte kiszórni a régi rádiók frekvencia-pályázatait. A Zala megyei Helikon Rádiónak például három helyi frekvencián sugároz – egy keszthelyin, egy nagykanizsai és egy zalaegerszegin –, amelyek közül nyáron az első kettő lejár. Ezeket jelenleg is pályáztatja a Médiatanács. A Helikon mindkét frekvenciára adott be pályázatot, és mindkét helyen elindult a Helikonnal szemben egy-egy nem Zala megyei cég is.

A 444 úgy tudja, hogy a Médiatanács alaki okokra hivatkozva kizárta a Helikon Rádió mindkét pályázatát. Sőt. A portál értesülése szerint

Vajna személyesen is leugrott Nagykanizsára,

hogy a városvezetéssel egy vacsora keretében egyeztessen a frekvenciák sorsáról.

Valódi Hírek