Ha nem vigyáz, a születésnapjára lovagkeresztet kap Magyarországtól a véreskezű elnök

Az eseményről készült fotók tanúsága szerint szívélyes találkozót tartott Davaóban Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a világszerte alpári stílusáról hírhedt Rodrigo Dutertével, a Fülöp-szigetek elnökével.

Dutertét tavaly választották meg a Fülöp-szigetek elnökének. Ahogy korábban Davao polgármestereként, úgy államfőként is folytatta a harcot a kábítószer-kereskedelem ellen, aminek a szépséghibája csak az, hogy a rendőri alakulatok kivégzőosztagként működni. A harcnak eddig több mint 7000 ezer ember esett áldozatul, Duterte pedig még büszkélkedett is, hogy még az elnökké választása előtt megesett, hogy saját kezűleg ölt embert.

Nem mellesleg Duterte volt az, aki Bayer Zsoltot idéző szférákba emelte a világpolitikát,

szó szerint a kurva anyjába küldve el Barack Obama volt amerikai elnököt, Ferenc pápát. És nemrég elküldte a francba az Európai Uniót is.

Az EU-val kapcsolatban tett magyarországi politikusi megnyilvánulásokat figyelembe véve nem lepődnénk meg, ha ebben gyors konszenzus alakult volna ki Duterte és Szijjártó között, a Fülöp-szigetek elnökének már csak arra kell vigyáznia, nehogy végül kapjon egy horogkeresztet – bocsánat, lovagkeresztet – a magyar államtól az érdemeiért. És miért ne? Az azeri gyilkos átadása után ez ne férne bele?

Dutertének holnap van a születésnapja, szóval még bármi lehetséges.

Valódi Hírek