Elképesztőt válaszolt az MTVA a kérdésre, miért tolják az orosz propagandát

Mit terveznek tenni a közeljövőben az orosz nyomás visszaszorításáért? – próbálta megtudni az MTVA-tól a Nyugat.hu, de a válaszból csak egyvalami derült ki: az állami médiaközpont mindenkit gyakorló idiótának néz.

Mint tegnap megírtuk, az Index interjút közölt Katrein Ferenccel, aki 2013-ig kémelhárítóként szolgálta hazáját. Katrein a cikkben hátborzongató képet fest az oroszok magyarországi nyomulásáról, egyebek között kifejezte aggodalmát, hogy

a magyar közmédia nem kis mennyiségben veszi át a Kreml háborús propagandáját.

A Nyugat.hu ezek után azt kérdezte:

– Kézzelfogható tény, hogy a közmédiában gyakran köszön vissza a Kreml propagandája, álhírei – gondolva akár az orosz kormányhoz köthető RT-től és Sputniktól átvett hírekre (…). Ez sorozatos szakmai melléfogás, vagy fentről érkező politikai nyomásra történik az orosz dezinformációs gépezet kiszolgálása?

– Ha az előbbi, úgy milyen következményei lesznek ennek a közeljövőben? Ha az utóbbi, tehát politikai nyomásról van szó, úgy terveznek-e bármit ennek mielőbbi leépítésére?

Az MTVA pedig ezt bírta válaszolni:

„Az amerikai érdekeket magyar adófizetői pénzekből (lásd 2015-ös index.hu állami reklámköltések, és olimpiai bannerek) is kiszolgáló oligarchaportálok vádjaira a Közmédia nem kíván reagálni.”

Tegnap, miután a Duna TV a tiltakozások ellenére is leadta a lúgos szadista Bene Krisztiánnal készült szerecsenmosdató riportját, az kérdeztük: vajon van-e még ennél is lejjebb?

Mi legalább megkaptuk a választ.

Valódi Hírek