Orbán felesége az azeri diktátornéval bratyizik (+fotók)

Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó nem csak levélben ápol bensőséges viszonyt az azeri diktátor feleségével – úgy is mint az azeri diktatúra alelnökével (!) – hanem személyesen is – vette észre a 444 az azeri elnöki hivatal honlapján.

A hírportál emlékeztet: tudható volt, hogy Anikó asszony elutazott a Bakui Magyar Napokra, de most az is kiderült, hogy a miniszterelnöki feleség Mehriban Aliyevánal közösen vett részt

egy kiállításmegnyitón és egy gálakoncerten.

fotó: azertag.az

fotó: azertag.az

A jeles esemény helyszíne Heydar Aliyev Központ volt, amit a jelenlegi elnök szintén kőkemény despota apjáról neveztek el. A tárlaton Eisenhut Ferenc (1857-1903) festményeit mutatták be.

A programot közösen szervezte a helyi magyar nagykövetség és a Heydar Aliyev Alapítvány, amelynek vezetője, na ki? Mehriban Aliyeva.

Lévai Anikó tavaly már megfordult Bakuban, amikor Orbán Viktor

kitüntette az azeri diktátor (akkor még nem alelnök) feleségét.

Azerbajdzsán az egyik legsötétebb diktatúra. Az ellenzéket üldöző, az emberi jogokat semmibe vevő, a sajtószabadságot megszüntető Ilham Aliyev az apjától vette át az ország irányítását 2003-ban, majd a dinasztiaépítés újabb elemeként a feleségét nevezte ki alelnöknek.

Valódi Hírek