Orbán lehazugozta és lecsicskázta Vona Gábort

Szóváltásba keveredett ma a Parlamentben Vona Gábor és Orbán Viktor.

Vona Gábor az ügynökakták titkosságát kérte számon a miniszterelnökön, amire Orbán a tőle megszokott választékossággal válaszolt.

Vona így kezdte:

„Miniszterelnök úr, én tisztában vagyok azzal, hogy ön a katonai évei alatt kapcsolatba került a szolgálatokkal. Én azzal is tisztában vagyok, miniszterelnök úr, hogy az ön családjában is volt olyan, aki 1956-ban,

a forradalom idején ügynökként dolgozott az ÁVH-nak”

– mondta, majd azt kérte a megszólítottól, hogy ebben a kérdésben mutassa meg rendszerváltó énjét, és

válaszolja meg, mi elől menekül, van-e titkolni valója.

A válaszában Orbán simán lehazugozta Vonát, szerinte ugyanis az ügynökmúlttal kapcsolatban minden tisztáztak, egyébként is minden fenn van a neten.

Az ügynökaktákról azt mondta, mindent megoldanak azzal, hogy a kormány mágnesszalagokat ad át az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának a Nemzeti Emlékezet Bizottságának jelentése alapján.

Vona Gábor viszontválaszában közölte, hogy „az egész világot azért nem Soros György és nem Simicska Lajos irányítja”. Szerinte

Orbánnak mostanában mindenről az S betűvel kezdődő nevek jutnak eszébe, ezekkel a szavakkal problémái vannak.

Azt követelte a miniszterelnöktől, mondja ki egyértelműen, hogy soha nem volt ügynök, soha nem adott jelentést senkiről. Erre Orbán annyit válaszolt, hogy ők mindig a másik oldalon álltak:

őket üldözték, őket hallgatták le, az ő lakásaikba telepítettek lehallgató készülékeket

és nem működtek együtt semmiféle állambiztonsági szolgálattal.

Orbán végül nem hagyta ki a heti simicskázását sem. A miniszterelnök szerint a Jobbik képviselői már nem a saját álláspontjukat képviselik.

„Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicska pártot csináltak” – vágott vissza.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek