Szarért-húgyért osztogatták fideszeseknek a ferencvárosi lakásokat

A rendőrség korábban nem találta nyomozásra érdemesnek, az ügyészség most viszont ráfordult a legnagyobb magyar feljelentőember, Tényi István bejelentésére, amely szerint a Fidesz–KDNP helyi képviselői a piaci árak töredékéért osztogatják egymás közt a felújított önkormányzati lakásokat.

A nyomozást hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt rendelték el – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint Mészáros László Fidesz-KDNP-s képviselő egy olyan, 63 négyzetméteres, felújított lakást bérel havonta 68 ezer forintért, amiért az Ingatlan.com adatbázisa szerint 150-200 ezer forintot is elkérnek azoktól halandóktól, aki történetesen nem kormánypárti képviselők.

Az ugyancsak fideszes Görgényi Máté egy 104 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel 118 ezer forintért havonta, a nagymamája nevén, akik sosem lakott ott. Egy ilyen klassz lakásért másoknak tipikusan 3-400 ezret kell fizetniük a környéken.

Veres László, az előző ciklus úgyszintén fideszes képviselője már meg is vásárolhatta a bérlakást, amelyben lakott. A 90 négyzetméteres ingatlan 9,6 millió forintért került a birtokába, de hasonlóan jól járt a korábbi fideszes alpolgármester, Formanek Gyula lánya is, aki mindössze 8,7 millió forintért jutott egy 72 négyzetméteres lakáshoz. Formanekék a piaci kondíciókat tekintve nagyjából 20-30 milliót spóroltak az ügyleten.

Ferencváros fideszes polgármestere, Bácskai János, aki korábban semmi kivetnivalót nem talált az effajta lakásértékesítési gyakorlatban, most azt mondta: örül a nyomozásnak, de reméli, hogy a Magyar Nemzet azt is megírja majd, hogy a nyomozást lezárták.

Valódi Hírek