Az olimpiai tébolyból a kiszállás volt az egyetlen ésszerű döntés

„Szertefoszlott az irracionalitás vezérelte álom, 2024-ben nem lesz Budapesten olimpia. Lehet ezen keseregni (…), de sajnos az az igazság, hogy az olimpiai tébolyból a kiszállás volt az egyetlen ésszerű döntés.

Nincs egy olyan dolog se az elmúlt mondjuk 20 évből, ami megerősítené, hogy ennek a lebonyolítását tisztességesen le tudnánk vezényelni. (…)

A kormányoldal által mostanában gyakran sikersztoriként emlegetett vizes vb költségei jelenleg a tervezett négyszeresénél, 100 milliárdnál járnak. De mondok egy másik számot. Az olimpiai pályázás költségeit eredetileg 10 milliárdra saccolták. Ilyen-olyan kiegészítésekkel ez akár 34 milliárd is lehet.

Értik, ez az az összeg, amit eltapsolnánk arra az álomra, hogy talán majd mi rendezhetünk olimpiát 2024-ben. Szóval lehet itt jönni az olcsó olimpiát jelentő Agenda 2020-szal, nincs egyetlen olyan adat, tény, számítás se, ami azt támasztaná alá, hogy ez egy olcsó, racionális befektetés lenne. (…)

Ebben az ügyben végig ment a mutyizás, a sunyulás, és a döntéshozók környezetének szeme előtt nyilván súlyos százmilliárdos megrendelések, tanulmányok, tanácsadások lebeghettek, pedig hol voltunk még a sikeres pályázástól?”

Kárpáti Márton: A rémálom vége (Index)

 

Valódi Hírek