Kiderült: Schmidt Máriáék ajánlották a legkevesebbet a Figyelőért

Pikáns részletek derültek ki a Figyelő körüli kavarásokról abból az interjúból, amelyet a lap korábbi tulajdonosával, Varga Miklóssal készített a HVG.

Varga elmondta, már 2015-ben érdeklődtek különböző cégek a lap iránt. Schmidt Mária kijelentése, miszerint ő mentette meg a hetilapot, viszont „abszolút sértő volt”, hiszen más vevőjelöltek is jöttek, és volt, aki már letétbe is tette a Figyelő árát.

Ráadásul mindenki többet ajánlott az eladás jogát gyakorló felszámolónak, mint a Ducsai Ákos nevű, vállalkozó szellemű úr, akitől Schmidt Mária cége aztán két másodperc alatt megvette a Figyelőt – mondja Varga.

A volt tulajdonosnak elmondása szerint már nem volt beleszólása abba, hogy kihez kerül a lap, hiszen ez a felszámoló joga onnantól kezdve, hogy elindul a felszámolási eljárás.

A lap iránt érdeklődők közül végül egyetlen komoly szakmai befektető sem maradt, kiderült viszont, hogy miért vesznek újságot.

Egyértelműen látszott, hogy a hatalom miatt

– mondta Varga Miklós, aki szerint ez a hatalom megsemmisült abban a pillanatban, amikor megváltozott a szerkesztőség és a szemlélet, hiszen a véleményformáló erő csak a szerkesztőségen keresztül tud megvalósulni. További részletek a legfrissebb HVG-ben.

Valódi Hírek