Demeter Márta: Semmilyen alku a mai rezsimmel! Új, tisztességes erő kell!

„Orbán Viktor kis fadobozt eszkábált az ellenzéknek, melyből az nem tud kitörni. Vagy nem is akar. Talán kényelmesebb egyeseknek az elvtelen alkuk és kompromisszumok világa, ahol mindig csak az számít, hogy épp ki kinek a haját cibálja.

Nehéz volt, de úgy érzem, kitörtem a dobozból. Az első érzések: Végre! Levegő! Vélemények, sorsok, pezsgés és a jelenlegi rezsim elleni forrongó érzelmek fogadnak a találkozásokkor. Bár nincsenek épp tízezrek az utcán, még sincs apátia. Az emberek pontosan tisztában vannak a helyzettel. (…)

Semmilyen alku vagy kompromisszum nem fogadható el a jelenlegi rezsimmel és szereplőivel, sem a kormány leváltásáig tartó időszakban, sem azt követően. Az emberek jövője nem lehet alku tárgya.

Az Orbán-rezsim szereplői akkora vagyonra tettek szert az utóbbi években, amellyel mind a 2018-ig tartó időszakban, mind azt követően lehetőségük nyílhat egyes ellenzéki szereplők vagy csoportok további befolyásolására. Ez pedig megengedhetetlen. Olyan közéleti szereplőkre és politikusokra van szükség, akik egyértelműen elutasítják a jelenlegi rezsim ezirányú próbálkozásait. (…)

Nem az a lényeg, hogy egy jelölt álljon szemben a Fidesszel, hanem, hogy az egy tisztességes erő legyen. Ez óriási különbség. Egyre többen vagyunk, kössünk szövetséget. Magyarországért.”

Demeter Márta: Élet a dobozon kívül (hvg.hu)

Valódi Hírek