Meglepő fordulat az Orbán Flóra-ügyben: A bíróság megváltoztatta Demeter Márta büntetését

5 év után itt a végleges döntés politikus ellen.

A felére csökkentette Demeter Márta büntetését a másodfokon eljáró bíróság. A hvg értesülése szerint a hivatali visszaélés miatt elítélt politikusnak 1,8 millió forint helyett

900 ezer forint büntetést kell kifizetnie.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Demeter Márta 2018 októberében a Honvédelmi Bizottság alelnökeként azt állította, hogy Orbán Viktor egyik lánya a honvédség repülőgépével utazott Ciprusról Magyarországra.

Később kiderült, csupán névazonosságról volt szó, Demetert hivatali visszaélésért titoksértésért, valótlan információk közléséért felelősségre vonták. 2019 júliusában felfüggesztették mentelmi jogát, így büntetőeljárás keretében folytatódott az ügy.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly márciusban szabta ki az 1,8 millió forintos pénzbüntetést, ami most 900 ezer forintra változott. A hvg úgy tudja, a politikusnak napi háromezer forint összegben kell fizetnie, mulasztás esetén ezt napi 1-1 szabadságvesztésre tudja váltani.

A tárgyalás eredményét kihirdették, az indoklás zártan hangzott el, Demeter Márta nem volt jelen a kihirdetésekor, így az utolsó szó jogával sem élt.

(hvg.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek