Sándor Mária: Becsaptak, kihasználtak, itt a vége!

Először szólalt meg a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária, mióta bejelentette a visszavonulását.

A nővér a 168 Órának elmondta: nincs munkája, sehol nem akarják, nem merik alkalmazni. Társai elmaradtak, nincsenek mögötte az orvosok, az egészségügyi dolgozók sem. Nem ment fel a Tanítanék Mozgalom tüntetésének színpadára, nem működteti honlapját, egyesületét, nem járja a vidéket. Állandósuló konfliktusai miatt öngyilkosságot kísérelt meg.

fotó: Földházi Árpád

Azt mondja, békében szeretne élni, emelt fővel kilépni a közéletből. Egyszer már feladta, mert úgy látta, éppen azok a kollégák, akikért küzd, megalkuvók. Jó a jelenlegi helyzet nekik, főleg az orvosoknak. Mégis visszatért, mert elvárták tőle, hogy visszajöjjön. Bízott benne, hogy újra lehet kezdeni, hogy lesz egy kórházigazgató, aki kimondja, ne tovább! De most már látja, mekkorát tévedett. Közben ráment az egészsége.

„Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés miatt.”

– mondja.

Jelenleg nincs munkája. Ahogy belép az ajtón, felismerik, a felvételi beszélgetések után célozgatnak arra, hogy nem értenek egyet vele. Az intézményvezetők tudják, a hatalom veszélyesnek tartja, olyannak, aki hatni tud az emberekre.

Már csak a forradalomban hiszek. Itt mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. Jussunk be, legyünk ott a fazéknál. Ezért mindent megtesznek, egymást könyökölik. Ez nem az én világom

— zárja Sándor Mária. A teljes riport itt található.

Valódi Hírek