Dugjátok fel magatoknak az olimpiai lángot!

„A budapestiek több mint kétharmada nem támogatja az olimpiarendezést a Medián legújabb felmérése szerint. Ez azt jelenti, hogy néhány év alatt nagyobbat fordult a közhangulat, mint az orosz elnök fenekének viszonylatában a Fidesz.

Tetszettek volna kevesebbet lopni, és azt a kevesebbet is kevésbé gátlástalanul – tulajdonképpen ez a történet erkölcsi tanulsága.

Nyilván nem azoknak a száma csökkent ennyi idő alatt, akik úgy gondolják, hogy a szurkolás izgalmát akkor tudja igazán átélni valaki, ha a helyszínen láthatja, amint az egyik szétkokszolt fickó 0,75 centiméterrel távolabbra dobja a kezében lévő vasdarabot a másik szétkokszolt fickónál.

Sokkal inkább az a hit inoghatott meg, hogy az a város, amelyik az egész télre jutó 1 darab hóeséses naptól is elsüllyed a latyakban, a miniszterelnök utcájának akkurátus letakarításán kívül bármilyen komolyabb szervezési feladat elvégzésére képes-e.

Apropó. Fussuk át Orbán Viktor frissen kiadott vagyonnyilatkozatát. Beírta-e valamelyik rovatba Mészáros Lőrincet? Egyéb vagyontárgy: Mészáros Lőrinc. Valahogy így. Nem írta be. Mindössze 742 ezer forintnyi megtakarítást vallott be az az ember, akinek az intellektuális túlpörgéssel nehezen megvádolható barátja tavaly közel annyi közpénzhez jutott, mint a teljes magyar felsőoktatás. Plusz egy médiabirodalomhoz. És néhány szállodához. És egy külföldi futballklubhoz. És egy tengerparti villához.

Na, ezért nem akar a budapestiek kétharmada olimpiát. Menjen még kétezer milliárd a felcsúti vagyonkezelőnek?

Inkább dugjátok fel magatoknak az olimpiai lángot!”

Gomperz Tamás (hvg.hu)

Valódi Hírek