Kiderült: A DK alelnökét akarta Gyurcsány ellen fordítani Lengyel László

További részletek derültek ki a Lengyel László-féle titkos kiszorítós-bomlasztós kísérletről, amelyről itt írtunk először.

Lengyel László titokban megpróbálta rávenni Niedermüller Pétert, a Demokratikus Koalíció alelnökét, hogy a DK elnökségével és elnökével szemben politizáljon – mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök az InfoRádió Aréna című műsorában.

„Főbenjáró bűn, ha a Demokratikus Koalíció egyik vezetőjét, Niedermüller Pétert kifejezetten azzal a szándékkal, hogy mi ne is tudjunk róla, megpróbálják rávenni arra, hogy a DK nevében, de a háta mögött kezdjen el tárgyalni és megbontani a Demokratikus Koalíció politikai működő egységét. Ezt nem engedem meg”

– jelentette ki Gyurcsány.

Lengyel László és Niedermüller Péter

Kiemelte, Niedermüller Péter, illetve a párt elnökségében senki sem olyan, akivel ezt meg lehet csinálni, ennél a DK vezetői sokkal bizalmasabb viszonyban vannak egymással.

„Megpróbáltak minket megosztani. (…) Lengyel László megkereste Niedermüller Pétert, akit biztattam, menjen el a találkozóra. Meghallgatta, mit szeretnének és mi történik a háttérben, majd azt mondta, nem fog menni, mert ő sokkal lojálisabb annál. Visszautasította azt a kérést is, hogy mindezt tartsa titokban. Visszajött és beszámolt a DK elnökségének. Erős ellenérzést váltott ki”

– idézte fel a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, mindez azt jelenti, közreműködőt próbáltak a DK elnökségében találni ahhoz, hogy vele és az elnökséggel szemben politizáljanak.

Valódi Hírek