Nyomoznak a fideszes lakásmaffia ügyében az I. kerületben

Tavaly decemberben leplezte le az Index, hogyan jutottak messze áron alul önkormányzati lakások bérleti jogához a budai Várban a fideszes polgármesterhez közel álló személyek, sőt maga a polgármester is. Nagy Gábor Tamásnak egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze.

középen Nagy Gábor Tamás (Fidesz), I. kerületi polgármester

Akkor több ellenzéki politikus feljelentést tett az ügyben, a rendőrség január 19-i határozatában a feljelentéseket elutasította, mondván nincs bűncselekmény. Az ügyészség azonban január 27-i határozatában hatályon kívül helyezte a rendőrség döntését, és elrendelte a nyomozást.

„A rendelkezésre álló iratok alapján a feljelentésekben megjelölt hűtlen kezelés bűntettének egyszerű gyanúja nem zárható ki, az azokban leírtak csupán nyomozás keretében tisztázhatóak, ezért (…) elrendeltem a nyomozást”

– írja az ügyészség.

Az Index szerint az I. kerületi módszert a Rogán-féle Belváros is megirigyelhette volna. Nagy Gábor Tamás polgármesternek egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze. Hogy ki lakhat a valódi piaci ár töredékéért a Várban, az titok, a képviselőknek is csak öt évvel később derül ki, amikor meghosszabbítják a szerződéseket.

Valódi Hírek