Faképnél hagyta az MSZP-frakciót Demeter Márta

Váratlanul kilépett az MSZP-frakcióból Demeter Márta – tudta meg a szocialisták belügyeiben hagyományosan jól értesült Népszava.

A képviselő írásban mondott le, nem szólt senkinek, egyelőre nem nyilatkozik a távozás okáról.

Demeter Márta 2014 óta országgyűlési képviselő, 2012 márciusától az MSZP országos elnökségének tagja, korábban az önkormányzati választásokon indult Zuglóban. Tagja az MSZP Biztonságpolitikai tagozatának, Nőtagozatának, Ifjúsági tagozatának és Pedagógus tagozatának is.

Az MSZP-frakcióban a honvédelem, biztonságpolitika volt a területe.

A szocialista párt máris ingerült közleményben követeli Demetertől, hogy adja vissza a mandátumát, hogy a helyére egy másik MSZP-kádert ültethessenek.

Azt írják:

„Az MSZP emlékezteti Demeter Mártát, hogy parlamenti mandátumát az MSZP szavazóitól kapta, így ez a felhatalmazás csupán a szocialista frakcióban betöltött képviselői helyre vonatkozik. Demeter Mártának ezért vissza kell adnia parlamenti képviselői helyét, hogy azt a választók akaratának megfelelően továbbra is egy MSZP-s politikus tölthesse be.”

Frissítés: A Magyar Nemzet információi szerint a képviselő döntését azzal indokolta, hogy az MSZP formális és informális vezetői közül többek tettei is olyan kérdéseket vetnek fel, amelyek egyértelműen megkérdőjelezik a párt hitelességét, illetve elkötelezettségét a kormányváltásra.

Valódi Hírek