Ujhelyi: Végig hazudott a Fidesz, nyilvánosságra hozható az OLAF-jelentés

Hazugsággal vádolta meg a Fideszt Ujhelyi István, szocialista EP-képviselő. A politikus az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordult, arról érdeklődve, nyilvánosságra hozható-e a négyes metró ügyében korábban megfogalmazott jelentés – írja az atv.hu.

Mint kiderült, ehhez nem kellett volna az intézmény engedélyét kérni, így Ujhelyi szerint a kormánypárt félrevezette az embereket, amikor – az OLAF engedélyére hivatkozva – nem hozta egyből nyilvánosságra a jelentés tartalmát.

„Nem hazudozhat, és nem vádaskodhat tovább a Fidesz a 4-es metróval kapcsolatban, mivel OLAF hivatalos értesítése szerint a beruházás ügyében folytatott vizsgálatuk teljes jelentése a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség birtokában van”

– írja Ujhelyi.

Az MSZP felszólítja Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy a lehető leghamarabb hozza nyilvánosságra teljes terjedelmében az OLAF jelentését a 4-es metró beruházásáról.

Szerintük amennyiben a legfőbb ügyész ezt nem teszi meg, azzal nem csak azt a gyanút erősíti, hogy a Fidesz eddigi alaptalanul vádaskodott, hanem azt is, hogy az OLAF megállapításai épp a Fideszre nézve tartalmaznak terhelő tényeket.

Valódi Hírek