Iványi Gábor: Négymillió embert hagyott az út szélén Orbán

Orbán gyerekeit anno a metodista lelkész keresztelte, de ma már nincsenek beszélő viszonyban. Nem véletlenül.

Orbánék legújabb hadjáratáról Iványi azt mondja a 24.hu-nak adott interjújában:

„Felháborítónak, penetránsnak tartom ezt az egészet. Hát ki szolgálnak a magyar civilek, ha nem a magyar népet? Mi éppen azokat szolgáljuk, akiket a kormány politikája az út szélén hagyott. Akik egyre szegényebbek és kilátástalanabbak.

A teljes magyar lakosság negyven százalékáról beszélünk, a legszegényebbekről. Mi őket segítjük.”

fotó: 24.hu

Iványi szerint Orbánék azért támadják a civileket, mert a hatalom számára mindig kell egy ellenség. Ha nincs ilyen, akkor kreálnak egyet.

„Nos, rossz hírem van, a politikába mindenkinek joga van beleszólni. Civileknek, lelkészeknek, egyszerű állampolgároknak. Sőt, kötelességünk is beleszólni, hiszen közügyekről van szó.”

– szögezi le a metodista lelkész. Iványit arról is kérdezték, tart-e attól, hogy személyesen őt fogja lejáratni a kormány propagandagépezete.

„Nem vagyok ijedős alkat. És tiszta a lelkiismeretem. Amúgy már próbáltak kikezdeni. Kocsis Máté, fideszes kerületi polgármester tavaly azt állította, hogy milliárdos ingatlanaim vannak, amiket a hajléktalanellátásból ellopott pénzből építettem. Természetesen ebből egy szó sem igaz. Bepereltem Kocsis Mátét, és első fokon meg is nyertem a pert.”

– mondta el Iványi, aki egy eddig ismeretlen történetet is megosztott az olvasókkal.

„Talán 2000 környékén találkoztam utoljára Orbánnal a Dohány utcai zsinagógában, egy operaelőadáson. Fideszes vezetők társaságában volt. Odajött hozzám, váltottunk pár szót.

Később Balog Zoltánon keresztül megüzente, hogy ha kiállok mellette a nyilvánosság előtt, ő kész lenne támogatni az egyházunkat. Ezt a lehetőséget elszalasztottam.”

 

Valódi Hírek