Őrület: Éhbért kapnak, de fizetniük kell a parkolásért a Szent János Kórház dolgozóinak

Így becsüli meg a NER az egészségügyi dolgozókat.

Pár nappal azután, hogy kiderült: a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozók fizetését csökkentik, ma újabb megdöbbentő információ került a DK birtokába, ami tovább borzolhatja a kedélyeket.

Az ellenzéki párt szombati közleményében azt írja: kiderült, hogy nem csak a fizetésük lecsökkentésével alázzák meg a járvány frontvonalában dolgozókat, de ebből a kevés pénzből továbbra is

levonják tőlük

azt az összeget, amit a kórház területén való parkolásért kell fizetniük.

Vagyis amíg a veszélyhelyzet miatt a kormány mindenkinek ingyenessé tette a parkolást Budapesten, addig azoknak az embereknek, akik erejükön felül próbálnak vigyázni ránk, még ez a kedvezmény sem jár a munkahelyükön.

Valószínűleg nem csak a Szent Jánosban, hanem az állami kézben lévő egészségügyi intézmények legtöbbjében sem, ha ugyan nem mindegyikében – írja a DK.

A Demokratikus Koalíció szerint a kórházi ágyak kiürítése és a magas halálozási ráta mellett ennyi, és nem több Kásler Miklós és az Orbán-kormány történelmi érdeme: a kórházi dolgozók, orvosok, nővérek, ápolók, mentősök és a kórház tisztaságáért, a betegek ellátásáért felelős technikai személyzet megalázása fillérekért.

– zárul a közlemény.

(dkp.hu)

Valódi Hírek