Másfél éve börtönbe kellett volna mennie, ehelyett bálba jár a bűnöző Veres Margit (+videó)

Egy hajdúnánási bálról készült friss videón szúrták ki a jogerősen elítélt bűnözőt.

A múlt heti hajdúnánási városbálon tűnt fel Veres Margit volt balmazújvárosi polgármester, akit 2018 áprilisában hivatali vesztegetés elfogadása miatt

öt év letöltendő

szabadságvesztésre ítéltek, de azóta sem vonult börtönbe – szúrta ki a 24.hu.

Veres Margit / fotó: vagy.hu

A városi tévé felvételén látni lehet, ahogy Tiba István fideszes országgyűlési képviselő, Jakab István MAGOSZ-elnök és Szolláth Tibor fideszes hajdúnánási polgármester társaságában vacsorázik.

A felvételen 8:22-nél bukkan fel a kép jobb szélén:

Mint arról beszámoltunk, a már akkor is jogerősen elítélt Veres Margit tavaly októberben Kövér Lászlóval kirándulgatott Erdélyben.

Veres Margitot a bíróság szerint 400 ezer forinttal és egy autóval kente meg egy vállalkozó annak érdekében, hogy szerezzen támogatást az illető rendezvénycsarnokának felépüléséhez. A jogerős ítélet ellenére mégsem vonult börtönbe, és bár a BVOP elrendelheti az elítélt elővezetését vagy a törvényszék elfogatóparancsot adhat ki, ebben az esetben ez nem történt meg.

Korábban a hvg.hu megkérdezte a Debreceni Törvényszéket arról, hogy Veres miért nem vonult be a börtönbe: a válasz az volt, hogy Veres Margit kegyelmi kérvényt adott be Áder János köztársasági elnöknek, az igazságügyi miniszter pedig elrendelheti a büntetés végrehajtásának elhalasztását addig, amíg a köztársaság elnök nem dönt.

Veres ügyvédje azt mondta, védence jogszerűen van szabadlábon, felmentést kapott, de hogy honnan, milyen eljárás keretében, azt nem mondhatja meg, nincs rá felhatalmazva.

Kapcsolódó cikkünk:

Kövér Lászlóval kirándulgat egy jogerősen elítélt bűnöző Erdélyben (+videó)

.

 

Valódi Hírek