Közösen tiltakoztak Kövér László agyrém ötletei ellen az ellenzéki pártok (+videó)

Nem hódolnak be az észak-koreai stílusú elmebajnak.

Összellenzéki sajtótájékoztatón tiltakoztak a pártok a Kövér László által javasolt brutális házszabály-módosítás ellen, amelyről ma vitázott az Országgyűlés.

Teljes parlamenti kitiltás, illetve 12 hónapos (!) fizetésmegvonás is szerepel Kövér tervei között.

Arató Gergely DK-s képviselő szerint ez a javaslat arról szól, hogy Orbánék bosszút álljanak azokon a választókon, akik számos helyen leváltották a korrupt, urizáló, nagyképű fideszes hatalmat.

A Fidesz megrémült október 13. után, és most megpróbálja megbüntetni a választókat és megfélemlíteni az ellenzéket.

„Egyik sem fog sikerülni!”

– tette hozzá Arató, aki szerint nem fogják ezt elfogadni, mert nem Kövér László és nem Kocsis Máté a főnökük, hanem a választók: egyedül nekik tartoznak elszámolással.

Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető a rabszolgatörvény elleni egységes fellépéshez hasonlítja a mostani helyzetet, és az önkormányzati választás utáni gyerekes bosszúnak tartja a módosításról szóló tervezetet. A képviselők mozgástere sok szempontból szűkülne, a legsúlyosabb az, hogy korlátozná azon közintézmények körét a kormány, ahová a képviselők beléphetnek.

Csárdi Antal LMP-s politikus arról beszélt, életszerűtlen, hogy egy képviselő két héttel korábban bejelentkezzen ahhoz a szervezethez, ahová belépne. Ez olyan, mintha az adóhivatal két héttel korábban jelezné a cégeknek, hogy kiszállna ellenőrizni – magyarázta.

A párbeszédes Szabó Tímea szerint Orbán Viktor bosszújáról van szó.

Mint mondta, Kövér egyszer már szigorította a sajtó működési lehetőségeit a Parlamentben, most pedig a 3 millió embert képviselő ellenzékieket akarják megfélemlíteni, de ez nem fog sikerülni, még ha egyéves fizetését is vonja meg tőlük a hatalom.

Hadházy Ákos független képviselő arról beszélt, ha szembesítik a kormányt a politikájával, mindig egy ostoba primitív hazugságot kapnak válaszul: hogy az ellenzék „bevándorláspárti”.

Ez szüntette meg a parlament tekintélyét, nem az ellenzéki akciók. A kormány elvonna jogköröket az önkormányzatoktól, regulázná a sajtót, ezt az ellenzék nem fogja tétlenül nézni.

Videó a közös sajtótájékoztatóról:

Az ellenzék közös sajtótájékoztatót tart a “szájzár törvényről”, azaz az Országgyűlési törvény képviselőket tovább korlátozó módosításáról. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2019. november 20., szerda

.

Valódi Hírek