Meg akarják tiltani a tanároknak, hogy a nyomorúságos fizetésükről beszéljenek

Titoktartási nyilatkozattal akarják elnémítani őket.

A Népszava birtokába került egy titoktartási nyilatkozat, amelynek tanúsága szerint a Székesfehérvári Tankerülethez tartozó iskolák pedagógusainak megtiltanák, hogy a fizetéseikről beszéljenek.

Mint ismert: a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata nemrég egy kampányt indított, amelynek keretében sok pedagógus mutatta meg, milyen keveset keres havonta.

Az említett tankerületben ehhez képest a titoktartási nyilatkozat aláíróinak vállalnia kell, hogy minden, feladatteljesítés közben tudomásukra jutott tényt, adatot, információt titokként kell kezelniük, azokat harmadik személy számára nem teszik hozzáférhetővé, nem hozhatják nyilvánosságra.

A tanárok nem beszélhetnek a diákok tanulmányaival összefüggő információkról, valamint a személyi juttatásokkal kapcsolatos adatokról, ráadásul a titoktartási kötelezettség a munkaviszony megszűnése után is élni fog. Ellenkező esetben fegyelmi eljárást indítanak velük szemben.

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint a titoktartási nyilatkozat jogsértő lehet, hiszen nem csak az iskolai problémákról való beszélgetést gátolja, hanem például a szakszervezethez való fordulást a jogsegélyért is.

Valódi Hírek