A Fidesz oda sem tolta a képét a klímaválságról szóló parlamenti ülésre

Ennyire fontos nekik a gyerekeink, unokáink jövője!

Ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli parlamenti ülést tartottak szerdán az éghajlatváltozási veszélyhelyzetből fakadó feladatokról.

43 ellenzéki képviselő volt jelen,

a Fidesz testületileg bojkottálta az ülést,

amely így határozatképtelen lett.

A levezető elnök a napirend előtti felszólalások után berekesztette az ülést, a Ház nem tárgyalta az éghajlatváltozási veszélyhelyzetről szóló javaslatot.

Jakab Péter (Jobbik) napirend előtt azt mondta, a globális felmelegedés nem válogat a pártszimpátiában. Ugyanúgy fenyegeti a fideszeseket és a jobbikosokat is.

Gyurcsány Ferenc (DK) napirend előtt arról beszélt, hogy nincs mindenható kormány, aki ezt mondja magáról, az inkább semmirekellő. „Mint a mi kormányunk.” Szerinte a magyar kormány is olvassa a klímaválságról szóló tanulmányokat, ez a kormány nem tud és nem akar globális válsághelyzeteket kezelni.

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt mondta: a kormánypártok felelőtlenül viselkednek akkor, amikor képviselői nem jelentek meg a Házban, a fenyegetés valós, tenni kell ellene.

Tóth Bertalan (MSZP) a Csernobil c. filmsorozat ismert mondatát idézte: nem jó, de nem is tragikus. De az, ami felé a világ halad, az rossz is, tragikus is – mondta a klímaváltozásra.

Schmuck Erzsébet (LMP) sorskérdésnek nevezte a klímaváltozást, ami nem érdekli a kormányt, a miniszterelnököt és Áder János köztársasági elnököt.

A felszólalók mindegyike megjegyezte, közelegnek az önkormányzati választások, ahol van esély a változásra.

 

Valódi Hírek